Sinds
1967
Al meer dan 55 jaar uw specialist in WAND EN VLOERTEGELS
Ons assortiment is geschikt voor IEDEREEN, zowel jong als oud!
2
leeft! PARKSTAD & MAASTRICHT
COLOFON
Maanduitgave Parkstad & Maastricht Leeft!
Parkstad: 4e jaargang, juli 2023, editie 40
Maastricht: 1e jaargang, juli 2023, editie 7
Verspreidingsgebied:
Gehele regio Zuid-Limburg.
Dit is samen goed voor 209.000 exemplaren
huis-aan-huis.
Redactie
Context4You
parkstadleeft@randalesser.nl
Coverfoto
Bas Quaedvlieg
Acquisitie
Randal Esser Sales & Media
Edwin Philippens
Lay-out en vormgeving
Studio Cicero
Druk
Print Power Nederland, Melick
Uitgever
Randal Esser Sales & Media
Van der Scheurstraat 109
6413 VG Heerlen
+31 (0)45 750 95 50
+31 (0)650 29 88 07
mail@randalesser.nl
www.randalesser.nl
Volg ons ook op:
Facebook: Parkstad Leeft
Instagram: ParkstadLeeft
Copyright©2023 Randal Esser Sales & Media. All rights reserved.
De inhoud van dit blad is met de grootst mogelijke
zorg samen-gesteld. De uitgever aanvaardt echter
geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen
voortvloeiend uit het gebruik van de in deze uitgave
aangeboden informatie. Aan de aangeboden
informatie kunnen evenmin rechten worden
ontleend. Druk- en zetfouten voorbehouden.
N.B. de redactie is niet verantwoordelijk voor de
inhoud van de advertenties in deze uitgave.
MENU VAN DE MAAND
PAËLLA VAN DE BBQ
Alvast een beetje wennen aan de Spaanse cultuur voordat je er lekker op vakantie gaat? Of, gewoon lekker thuis
blijven en heerlijk buitenlands eten bereiden en jezelf aan de Spaanse costa wanen? Het kan allemaal met dit
heerlijke Spaanse Paëlla-recept van de BBQ in een Paëlla-pan met garnalen en mosselen. Dat belooft een heerlijke
zomer te worden!
Benodigdheden (4 pers):
• 2 (rode) uien
• 3 teentjes knoflook
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
• 80 gram Spaanse ham, bijv. Lomo, Serrano
• 1 blik gepelde tomaten van goede kwaliteit
• 1 theelepel saffraandraadjes
• 1,25 l visbouillon
• 500 gr. Paella rijst (liefst geen risotto rijst)
• 500 gr. mosselen
• 250 gr. grote garnalen
• 1 citroen
• peper & zout
• olijfolie
Bereidingswijze:
• Pel de uien en snipper ze. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten
en snijd in blokjes. Scheur de ham in stukken.
• Verwarm de barbecue voor op hoog vuur. Plaats de Paëlla-pan in de barbecue en voeg een scheut olie toe.
• Bak de uien, knoflook en paprika glazig, gedurende 2-3 minuten. Voeg de Spaanse ham toe en bak deze
mee gedurende 2 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe, plet ze een beetje in de pan en roer de saffraandraadjes
er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
• Schenk de visbouillon erbij en voeg de Paëlla-rijst toe. Roer het geheel gelijkmatig door zodat de rijst
evenredig verspreid door de pan ligt. Sluit de barbecue, breng naar 180 graden. Als het goed is, is de
tomatensaus aan het borrelen.
• Rangschik de mosselen en de garnalen bovenop de Paëlla sluit weer de barbecue en laat 20 minuten
stoven. Roer tot slot de Paëlla een keer goed door. De beste Paëlla is die waar de bodem een beetje van
‘aangekoekt’ is. Roer het rustig los en serveer met partjes citroen en verse peterselie erbovenop.
Eet smakelijk!
Bron: bettyskitchen.nl
PUZZEL MEE EN WIN!
Lekker shoppen
bij Woonboulevard Heerlen.
Doe mee door de oplossing van de woordzoeker
van deze maand in te vullen en maak kans op 1
van de 6 prijzen à € 50,- zodat jij lekker kunt gaan
shoppen bij Woonboulevard Heerlen.
STUUR JE ANTWOORD VOLLEDIG MET NAAM, WOONPLAATS EN
TELEFOONNUMMER VÓÓR 1 SEPTEMBER 2023
NAAR PARKSTADLEEFT@RANDALESSER.NL OF
PRIJSVRAAG@MAASTRICHTLEEFT.NL
EEN HEERLIJKE ZOMER
H O E U D H I T T E G O L F
D E T Z W E M V L I E Z E N
Z S L D N E S S I R F R E V
E C E Z Z O G Z W O E L M R
E H O R O H N W E Z G T R E
V A K A N T I E L A N D O S
H D O D N O D M E N I D T E
N U S U E E E B O D M N A R
E W R I S R L A T S M E L V
N O E K T I K N S T E K I E
I F F B E S M D G R T K T R
U D F R E T E J I A S U N I
R K O I K E W E L N E R E N
B O K L E N Z S L D B D V G
BESTEMMING
BRUINEN
DRUKKEND
DUIKBRIL
HITTEGOLF
KOELTE
KOFFERS
LIGSTOEL
RESERVERING
SCHADUW
TOERISTEN
VAKANTIELAND
VENTILATOR
VERFRISSEND
ZANDSTRAND
ZONNESTEEK
ZWEMBANDJES
ZWEMKLEDING
ZWEMVLIEZEN
ZWOEL
Oplossing
/www.randalesser.nl
/bettyskitchen.nl
link
link
link
link