COLOFON
Maanduitgave Maastricht Lee !
Jaargang 1, November 2023, nummer 10
Verspreidingsgebied:
Regio Maastricht: gehéél Maastricht met postcode 6211 t/m 6229.
Verder regio: Meerssen, Ulestraten, Moorveld, Bunde, Geulle, Eijsden,
Gronsveld, Eckelrade, Noorbeek, Mheer, Banholt, Sint Geertruid,
Cadier en Keer, Bemelen, Margraten, Scheulder, Ingber, Reijmerstok en
Berg en Terblijt.
Dit is samen goed voor ruim 55.000 exemplaren.
Acquisitie
Randal Esser Sales & Media
en Edwin Philippens
Lay-out en vormgeving
BEE in Media, Landgraaf
Coverfoto
Jean-Pierre Geusens
Druk
Print Power Nederland, Melick
Drukkerij Vorsselmans, Zundert
Uitgever
Randal Esser Sales & Media
Van der Scheurstraat 109
6413 VG Heerlen
+31 (0)45 750 95 50
+31 (0)650 29 88 07
mail@randalesser.nl
www.randalesser.nl
Copyright©2023 Randal Esser Sales & Media. All rights reserved.
De inhoud van dit blad is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De uitgever
aanvaardt echter geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen voortvloeiend
uit het gebruik van de in deze uitgave aangeboden informatie. Aan de aangeboden
informatie kunnen evenmin rechten worden ontleend. Druk- en zetfouten
voorbehouden
N.B. de redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de advertenties in
deze uitgave.
Woordzoeker
Sinterklaastijd
O Z O S N E L T O O B M O O T S
W W U E E N S E J T H C I D E G
N A J A A R S W A N D E L I N G
K I R N A N T I V R I E S L IJ D
E N R M E N Z N E T T J E S E D
N D E E T S C T H O A H K E S I
N M S T U E E E T A C R N N I E
E M E U O E N R L A A E E E N H
F A J O K N O K K B I T Z S T G
R N T H S E R L B O E IJ E I E I
O E U D E W U E O I O M I R R L
K S A N I R R D P T E L R P K L
R C E A R V T I N E O O V R L E
U H D R V N R N O O P Z E U A Z
U IJ A B O O S G N E F L B S A E
V N C P A K J E S A V O N D S G
Oplossing
Sinterklaastijd
O Z O S N E L T O O B M O O T S
W W U E E N S E J T H C I D E G
N A J A A R S W A N D E L I N G
K I R N A N T I V R I E S L IJ D
E N R M E N Z N E T T J E S E D
N D E E T S C T H O A H K E S I
N M S T U E E E T A C R N N I E
E M E U O E N R L A A E E E N H
F A J O K N O K K B I T Z S T G
R N T H S E R L B O E IJ E I E I
O E U D E W U E O I O M I R R L
K S A N I R R D P T E L R P K L
R C E A R V T I N E O O V R L E
U H D R V N R N O O P Z E U A Z
U IJ A B O O S G N E F L B S A E
V N C P A K J E S A V O N D S G
Oplossing
Oplossing
Oplossing
PUZZEL MEE EN WIN!
Lekker shoppen bij Woonboulevard Heerlen.
Doe mee door de oplossing van de woordzoeker van deze maand in te
vullen en maak kans op 3 prijzen à € 50,- zodat jij in het nieuwe jaar lekker
kunt gaan shoppen bij Woonboulevard Heerlen.
STUUR JE ANTWOORD VOLLEDIG MET NAAM, WOONPLAATS EN
woon
TELEFOONNUMMER VOOR 24 NOVEMBER 2023 NAAR:
boulevard
heerlen
PRIJSVRAAG@MAASTRICHTLEEFT.NL
inspireert
MENU VAN DE MAAND
PUZZELWINNAARS
JULI/AUGUSTUS-EDITIE MAASTRICHT LEEFT!
DE JUISTE OPLOSSING WAS: ‘Houd deze zomer het hoofd koel’
Traybake met misokip, aubergine,
De drie prijswinnaars van de cheques ter waarde van € 50,00 aangeboden
lente-ui & chilipeper(door Woonboulevard Heerlen zijn:
4 pers)
J. Troisfontaine, Wijlre
Nicolette van Hinsberg, Maastricht
Conny Bakkeren, Beek
IEDEREEN VAN HARTE GEFELICITEERD! DE WINNAARS WORDEN ZO SNEL MOGELIJK
BENADERD VOOR HET IN ONTVANGST NEMEN VAN HUN WELVERDIENDE PRIJS.
Ingrediënten:
• 800 gram scharrelkippendijen-fi lets,
gehalveerd
• 700 gram babyaubergines, gehalveerd
• 6 banaansjalotten, gepeld en gehalveerd
• 5 cm verse gember, geraspt
• 4 tenen knofl ook, geraspt
• 4 el sesamolie
• 4 volle el miso
• 2 el honing
• 2 tl chilivlokken
• 2 el sesamzaad
Sinterklaastijd
O Z O S N E L T O O B M O O T S
W W U E E N S E J T H C I D E G
N A J A A R S W A N D E L I N G
K I R N A N T I V R I E S L IJ D
E N R M E N Z N E T T J E S E D
N D E E T S C T H O A H K E S I
N M S T U E E E T A C R N N I E
E M E U O E N R L A A E E E N H
F A J O K N O K K B I T Z S T G
R N T H S E R L B O E IJ E I E I
O E U D E W U E O I O M I R R L
K S A N I R R D P T E L R P K L
R C E A R V T I N E O O V R L E
U H D R V N R N O O P Z E U A Z
U IJ A B O O S G N E F L B S A E
V N C P A K J E S A V O N D S G
ANTIVRIES
BEVRIEZEN
BRANDHOUT
CADEAUTJES
FONDUE
GEDICHTJES
GEZELLIGHEID
KACHEL
MANESCHIJN
MIJTER
NAJAARSWANDELING
ONTDOOIEN
OZOSNEL
PAKJESAVOND
PEPERNOTEN
PIETEN
ROE
SINTERKLAAS
SJAAL
SNEEUW
STOOMBOOT
SURPRISE
VRIESKOU
VUURKORF
WARMTE
WINTERKLEDING
IJSKRABBER
woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker
ANTIVRIES
BEVRIEZEN
BRANDHOUT
CADEAUTJES
FONDUE
GEDICHTJES
GEZELLIGHEID
KACHEL
MANESCHIJN
MIJTER
NAJAARSWANDELING
ONTDOOIEN
OZOSNEL
PAKJESAVOND
woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker
Dressing
• 2 geraspte schil en sap van limoen
• 2 el sesamolie
• 2 el sojasaus
Opdienen met
• 6 lente-uitjes, in dunne ringen
• witte rijst
• 1 glas rode wijn
• 200 ml kippenbouillon
• 2 stuks steranijs
• 2 kaneelstokjes
Sinds
1967
Al meer dan 55 jaar uw specialist in WAND EN VLOERTEGELS
Ons assortiment is geschikt voor IEDEREEN, zowel jong als oud!
Een traybake is een kooktechniek waarbij verschillende
ingrediënten samen op een bakplaat
worden bereid in de oven. Het is een handige en
eenvoudige manier om een complete maaltijd te
maken, omdat je alle ingrediënten op één bakplaat
legt, besprenkelt met kruiden, olie en specerijen, en
ze dan samen gaart. Vaak worden groenten, vlees
of vis, en soms zelfs aardappelen of rijst op deze
manier bereid. Traybakes zijn populair vanwege
hun gemak, omdat ze weinig actieve bereidingstijd
vergen en de oven het meeste werk doet. Het
resultaat is meestal een smaakvolle en voedzame
maaltijd met minimale inspanning.
ANTIVRIES
BEVRIEZEN
BRANDHOUT
CADEAUTJES
FONDUE
GEDICHTJES
GEZELLIGHEID
KACHEL
MANESCHIJN
MIJTER
NAJAARSWANDELING
ONTDOOIEN
OZOSNEL
PAKJESAVOND
PEPERNOTEN
PIETEN
ROE
SINTERKLAAS
SJAAL
SNEEUW
STOOMBOOT
SURPRISE
VRIESKOU
VUURKORF
WARMTE
WINTERKLEDING
IJSKRABBER
woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker
Bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor tot 220 °C.
• Leg de gehalveerde kippendijfi lets, aubergines en sjalotten in een braadslede.
Roer de gember, knofl ook, sesamolie, miso, honing, chilivlokken en het sesamzaad
in een kommetje door elkaar en verdeel het over de aubergines en vooral de kip.
• Zet 45 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is.
• Roer de geraspte limoenschil, het limoensap, de sesamolie en sojasaus door
elkaar en schenk deze dressing over de kip en aubergine. Bestrooi met de lenteuitjes
en dien heet op met vers gekookte witte rijst.
TIP: Leg de groente en kip niet boven op elkaar in de oven. De groente en kip onderop worden
dan gestoomd in plaats van gebakken en dan duurt het langer voordat het gaar is.
Sinterklaastijd
O Z O S N E L T O O B M O O T S
W W U E E N S E J T H C I D E G
N A J A A R S W A N D E L I N G
K I R N A N T I V R I E S L IJ D
E N R M E N Z N E T T J E S E D
N D E E T S C T H O A H K E S I
N M S T U E E E T A C R N N I E
E M E U O E N R L A A E E E N H
F A J O K N O K K B I T Z S T G
R N T H S E R L B O E IJ E I E I
O E U D E W U E O I O M I R R L
K S A N I R R D P T E L R P K L
R C E A R V T I N E O O V R L E
U H D R V N R N O O P Z E U A Z
U IJ A B O O S G N E F L B S A E
V N C P A K J E S A V O N D S G
ANTIVRIES
BEVRIEZEN
BRANDHOUT
CADEAUTJES
FONDUE
GEDICHTJES
GEZELLIGHEID
KACHEL
MANESCHIJN
MIJTER
NAJAARSWANDELING
ONTDOOIEN
OZOSNEL
PAKJESAVOND
PEPERNOTEN
PIETEN
ROE
SINTERKLAAS
SJAAL
SNEEUW
STOOMBOOT
SURPRISE
VRIESKOU
VUURKORF
WARMTE
WINTERKLEDING
IJSKRABBER
woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker
ANTIVRIES
BEVRIEZEN
BRANDHOUT
CADEAUTJES
FONDUE
GEDICHTJES
GEZELLIGHEID
KACHEL
MANESCH¯N
M¯TER
NAJAARSWANDELING
ONTDOOIEN
OZOSNEL
PAKJESAVOND
PEPERNOTEN
PIETEN
ROE
SINTERKLAAS
SJAAL
SNEEUW
STOOMBOOT
SURPRISE
VRIESKOU
VUURKORF
WARMTE
WINTERKLEDING
¯SKRABBER
1
leeft!
2 MAASTRICHT leeft!
MAASTRICHT
/www.randalesser.nl
/woordzoekerfabriek.nl
/woordzoekerfabriek.nl
/woordzoekerfabriek.nl
/woordzoekerfabriek.nl
link
link