Het perfecte
cadeau voor
de feestdagen
KKoooopp Koop lokaal,llookkaaaall,, ooookk ook oonnlliinnee..online. OOnnzzee
Onze
mmeeddeewweerrkkeerrss medewerkers ssttaaaann staan altijd aallttiijjdd vvoooorr
voor
jjoouu jou kkllaaaarr klaar mmeett met hun hhuunn ccaaddeeaauuttiippss..
cadeautips.
Bestel je liever online?
Al je cadeaus worden feestelijk
ingepakt en verzonden vanuit
onze winkel in Maastricht.
www.boekhandeldominicanen.nl
Extra koopavonden
Vr 16 dec 9:00 - 21:00
Za 17 dec 9:00 - 21:00
Wo 21 dec 9:00 - 21:00
Di 27 dec 9:00 - 19:00
Wo 28 dec 9:00 - 19:00
Vr 30 dec 9:00 - 19:00
Kijk voor alle openingstijden
op onze website
Recept: kerstmenu met een Limburgs tintje
Kalfsschnitzel met Limburgse mosterdjus en frisse pastinaak-kruidenpuree
Hoofdgerecht voor 4 personen
500 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
600 g pastinaken, geschild en in stukken
2 el olijfolie
8 ongepaneerde kalfsschnitzeltjes (à 40 g)
1 sjalot, fijngesnipperd
125 ml vleesfond
Kook de aardappelen en pastinaken in water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan de
olijfolie. Bestrooi de schnitzeltjes met zout en peper en bak ze in 1-2 min. per kant bruin en rosé of
net gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel.
Fruit in het bakvet de sjalot 1 min. Schenk de vleesfond in de pan en laat 1-2 min. inkoken.
Klop met een garde de mosterd erdoor en laat de jus verder inkoken tot de gewenste dikte. Leg de
schnitzeltjes terug in de mosterdjus. Giet de aardappelen en pastinaken af. Pureer of stamp ze fijn.
Roer de yoghurt, de fijngehakte kruiden en peper naar smaak erdoor.
Schep de pastinaak-kruidenpuree op 4 borden. Gebruik desgewenst een kookring.
Leg de schnitzeltjes erbij en schep er de mosterdjus over.
leeft! MAASTRICHT
12
75 g speltbloem
1 ei
125 ml halfvolle melk
6 el olijfolie
2 tl appelstroop
8 plakjes Limburgse
boerenham
25 g slamelange
2 tl kappertjes
1 el witte wijnazijn
Klop een glad beslag van de bloem, het ei
en de melk. Verhit in een koekenpan 1,5 el
olijfolie. Bak van de helft van het beslag in 2
min. per kant 4 kleine goudbruine pannenkoekjes.
Leg de pannenkoekjes op een bord
en bak op dezelfde manier met 1,5 el olijfolie
en de rest van het beslag nog 4 pannenkoekjes.
Klop intussen een dressing van de
resterende 3 el olijfolie, de wijnazijn en de
stroop. Voeg peper naar smaak toe. Leg op
4 borden een speltpannenkoekje en verdeel
de ham er losjes over. Leg de salade erbij en
besprenkel met de dressing. Bestrooi met
de kappertjes en peper naar smaak.
1 el grove Limburgse mosterd
125 ml magere yoghurt
3 el verse kruiden, bijv. peterselie,
bieslook en/of dille
pureeknijper of -stamper
Stoofpeertje met bier, boerenyoghurt en geroosterde hazelnoten
Nagerecht voor 4 personen
10 stoofpeertjes, bijv. Gieser Wildeman
3 takjes tijm
1 flesje Limburgs herfstbok bier (300 ml)
2 el hazelnoten, grofgehakt
2 el appelstroop
200 ml boerenyoghurt
1 kaneelstokje
gemalen kaneel, om te bestrooien
Schil de peren, maar laat het steeltje aan de peer. Doe de peren in een passende stoofpan.
Schenk het bier en zoveel water erbij tot de peertjes net zijn bedekt. Voeg de stroop, het kaneelstokje
en de tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de peren in 25-30 minuten
zachtjes gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door de peren glijdt. Rooster intussen
in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin en schud ze op een bord. Neem de peren
uit de pan. Laat het stoofvocht tot zo'n 200 ml inkoken. Zet de peren terug in de pan. Leg op 4
borden een stoofpeertje en schep er 1-2 el stoofvocht over. Schep de yoghurt erbij en bestrooi
met de hazelnoten en een snufje kaneel.
Speltpannenkoekje met Limburgse boerenham,
sla & stroopdressing
Voorgerecht voor 4 personen