COLOFON
Maanduitgave Maastricht Lee !
December 2022, speciale uitgave
Verspreidingsgebied:
Regio Maastricht: gehéél Maastricht met
postcode 6211 t/m 6229.
Verder regio: Meerssen, Ulestraten,
Moorveld, Bunde, Geulle, Eijsden, Gronsveld,
Eckelrade, Noorbeek, Mheer, Banholt,
Sint Geertruid, Cadier en Keer, Bemelen,
Margraten, Scheulder, Ingber, Reijmerstok
en Berg en Terblijt.
Dit is samen goed voor ruim 55.000
exemplaren.
Acquisitie
Randal Esser Sales & Media
en Edwin Philippens
Druk
Print Power Nederland, Melick
Uitgever
Randal Esser Sales & Media
Van der Scheurstraat 109
6413 VG Heerlen
+31 (0)45 750 95 50
+31 (0)650 29 88 07
mail@randalesser.nl
www.randalesser.nl
Copyright©2022 Randal Esser Sales & Media.
All rights reserved.
De inhoud van dit blad is met de grootst
mogelijke zorg samengesteld. De uitgever
aanvaardt echter geen aansprakelijkheid voor
mogelijke gevolgen voortvloeiend uit het gebruik
van de in deze uitgave aangeboden informatie.
Aan de aangeboden informatie kunnen evenmin
rechten worden ontleend. Druk- en zetfouten
voorbehouden
N.B. de redactie is niet verantwoordelijk voor de
inhoud van de advertenties in deze uitgave
Tadaaaaaa!!!
Hier ligt hij dan voor u: Maastricht Leeft ! Een
maandelijks gratis huis-aan-huis blad, geboren
vanuit de vraag in de markt naar actueel lokaal
nieuws voor burgers, verenigingen, gemeenten
en bedrijven uit heel Maastricht en omstreken.
Even voorstellen….
Als trotse initiator van dit prachtige blad wil ik mij graag
even aan u voorstellen. Mijn naam is Randal Esser en ben in
2003 in de uitgeverswereld gerold door bij een uitgeverij
in Midden-Limburg mijn eerste acquisitie-ervaringen op te
doen in de papieren media.
Door het wegvallen van een welbekend huis-aan-huis weekblad bleek dat er bij zowel burgers als
ondernemers een grote behoeft e bestond aan actueel lokaal nieuws. Na op de kop af drie jaar een
editie Parkstad Leeft te hebben mogen verzorgen, was -vanwege bewezen succes- de tijd rijp onze
grenzen te verleggen naar Maastricht en omgeving met Maastricht Leeft !
Verrassend en fris
Samen met enkele samenwerkingspartijen hebben we de koppen bijelkaar gestoken en al gauw
was Maastricht Leeft ! geboren. De bedoeling is om met dit innovatieve tabloid een lokale invulling
te geven aan het ontstane hiaat op het gebied van informatie over lifestyle, wonen, onderwijs, zorg
en mobiliteit in de regio Maastricht. Middels een mix van frisse opmaak, mooie sprekende foto’s
en verrassende redactionele content voorzien wij de inwoners en ondernemers van Maastricht en
omgeving van maandelijks nieuws op het gebied van onder andere evenementen en activiteiten
gerelateerd aan de tijd van het jaar.
En omdat wij uiteraard open staan voor nieuwe voorstellen en ideeën kunt u hiervoor altijd terecht
bij onze redactie: redactie@maastrichtleeft .nl
Ik wens u veel leesplezier!
Randal Esser
(Uitgever Maastricht Lee ! en Parkstad Lee !)
RECEPT VAN DE MAAND:
ARRENSLEE
CADEAUTJES
CHAMPAGNE
CONCERT
DECORATIE
GOURMETTEN
HOOGMIS
KERSTBAL
KERSTBOMEN
KERSTLIEDJES
KERSTMAN
KRIBJE
NIEUWJAAR
NIEUWSJAARSDUIK
NONNEVOT
OLIEBOLLEN
RUDOLF
SNEEUWVLOKJES
SPELLETJES
VOORNEMENS
VREUGDEVUUR
VUURWERK
Fijne feestdagen!
OPLOSSING
Oplossing
Oplossing
woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker
ARRENSLEE
CADEAUTJES
CHAMPAGNE
CONCERT
DECORATIE
GOURMETTEN
HOOGMIS
KERSTBAL
KERSTBOMEN
KERSTLIEDJES
KERSTMAN
KRIBJE
NIEUWJAAR
NIEUWSJAARSDUIK
NONNEVOT
OLIEBOLLEN
RUDOLF
SNEEUWVLOKJES
SPELLETJES
VOORNEMENS
VREUGDEVUUR
VUURWERK
FFiIjnJeN feEe FstEdEagSeTnD! AGEN
F N IJ N E R A A J W U E I N K
F E E E S K E R S T B A L I F
T S D T A C O N C E R T U L C
C G E E T E J B I R K D O A N
H S E J T E L L E P S D D E V
A T V N D E M N E R U E N K R
M O O U G E S R A R A I H E E
P V O E U L I A U U L T O R U
A E R U E R J L T O K A O S G
G N N E K S W J T I G R G T D
N N E G W N E E I S E O M B E
E O M U U S W J R A R C I O V
S N E E U W V L O K J E S M U
A I N K E R S T M A N D K E U
N R S N E L L O B E I L O N R
ARRENSLEE
CADEAUTJES
CHAMPAGNE
CONCERT
DECORATIE
GOURMETTEN
HOOGMIS
KERSTBAL
KERSTBOMEN
KERSTLIEDJES
KERSTMAN
KRIBJE
NIEUWJAAR
NIEUWSJAARSDUIK
NONNEVOT
OLIEBOLLEN
RUDOLF
SNEEUWVLOKJES
SPELLETJES
VOORNEMENS
VREUGDEVUUR
VUURWERK
woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker
PUZZEL MEE EN WIN!
Lekker shoppen bij
Woonboulevard Heerlen.
Doe mee door de oplossing van
de woordzoeker van deze maand
in te vullen en maak kans op 1
van de 3 prijzen à € 50,- zodat
jij lekker kunt gaan shoppen bij
Woonboulevard Heerlen.
Deze maand: 4e en 5 e prijs: Een
vlaai van vlaaiuitlimburg.nl
Prijs is inclusief de bezorgkosten in
Nederland is twv € 19.50.
STUUR JE ANTWOORD VOLLEDIG MET
NAAM, WOONPLAATS EN
TELEFOONNUMMER VÓÓR
31 DECEMBER 2022 NAAR
PRIJSVRAAG@MAASTRICHTLEEFT.NL
KNIEN IN T ZOER
(KONIJN OP LIMBURGSE WIJZE, 4 PERS.)
Ingrediënten:
• 4 konijnenbouten
• 3 uien
• 4 laurierblaadjes
• 5 kruidnagels
• ongeveer 10 peperkorrels
• 750 ml azijn
• 250 ml water
• ongeveer 250 gram appelstroop
• 600 gram ontbijtkoek
• boter
• peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Plaats de konijnenbouten in de grote kom. Pel de uien en
snijd deze grof. Voeg deze samen met de peperkorrels,
laurierblaadjes en kruidnagels toe aan de kom. Schenk er
dan de azijn en het water bij, zorg dat de bouten volledig
bedekt zijn. Laat de bouten de hele nacht (tenminste 12 uur
lang) marineren voor het beste resultaat. Na het marineren
gaan we de marinade gebruiken als saus, dus gooi deze
niet weg!
Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep deze goed
droog met keukenpapier. Verhit boter in de braadpan en
bak de bouten mooi bruin aan beide kanten. Schenk de
azijn marinade in de pan en roer de stroop erbij. Laat het
zachtjes sudderen voor ongeveer 2,5 tot 3 uur, of tot het
vlees letterlijk van het bot afvalt. Haal de bouten uit het
vocht en zeef de marinade.
Roer de ontbijtkoek geleidelijk erbij, deze lost makkelijk
op als je deze eerst in stukjes breekt. Je zult merken dat
de saus hierdoor dikker wordt, voeg zoveel toe tot je de
gewenste dikte van de saus hebt bereikt. Breng de saus
op smaak met misschien wat meer stroop, peper en zout.
Plaats de konijnenbouten terug in de saus.
Serveer de knien in 't zoer met bijvoorbeeld spruitjes, gekookte
aardappelen of aardappelpuree. Smakelijk eten!
Van oudsher is staat met kerst bij velen
‘knien in t zoer’ op Limburgse kersttafels.
Een ouderwets overheerlijk Limburgs
konijnrecept uit oma’s keuken.
DE VOLGENDE EDITIE VAN MAASTRICHT LEEFT!
VERSCHIJNT EIND JANUARI.
INTERESSE OM TE ADVERTEREN?
BEL 06 502 988 07 OF
MAIL NAAR MAIL@RANDALESSER.NL
leeft! MAASTRICHT
2